Нови сигнали за бомби затвориха съдилищата в София и Варна

A A+ A++ A

Нови сигнали за поставени взривни устройства затвориха съдебните палати във Варна - на площад „Тракия“ и на площад „Независимост“, съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд.

Сигналът е получен в 9.00 часа, а към 10.30 ч. е получено обаждане и в сградата на Районния съд в София, предаде БНР.

Женски глас се е обадил на регистратурата в софийския съд и е съобщил, че в сградата има поставена бомба. Това наложило евакуацията на хората, които са се намирали в Районния съд.

В двете съдебни палати във Варна работят Районен, Окръжен, Апелативен и Военно-окръжен съд, както и Военно-окръжната, Окръжната, Районната и Апелативната прокуратура. Всички магистрати и служители са били изведени от сградите, а достъпът на граждани е бил преустановен.

От Районния съд уточниха, че единстветно отложените от сутринта съдебни заседания ще бъдат насрочени с ново призоваване, а следобедните ще се състоят. В 13.00 часа бъде подновено и обслужването на гражданите.

Сутрешните заседания в Съдебната палата на площад „Независимост“ са приключили преди подаване сигнала за бомба. Всички институции, помещаващи се в сградата, са подписали декларация, че остават на работните си места и след проверката ще възстановят и приемането на граждани.

Това е третият сигнал за бомба през последните няколко дни във Варна, след като преди дни имаше бомбена заплаха срещу Техническия университет.

На 9 ноември пък Съдебната палата в столицата и Софийският районен съд бяха затворени след ананимен сигнал за бомба. Тогава полицията направи огледи във всички софийски съдилища, след като анонимен глас съобщи, че има поставено взривно устройство в съда, без да се уточнява за кой точно става дума.

В края на ноември отново бе подаден сигнал за взривно устройство с камера в Съдебната палата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници