Недостигът на Nexus 4 е заради голямото търсене, твърди LG

Недостигът на Nexus 4 е заради голямото търсене, твърди LG
A A+ A++ A

Смартфонът Nexus 4 се продава от известно време в няколко от магазините на Google в различни страни, но обикновено наличните бройки от него свършват за броени минути. В момента смартфонът може да се купи в Щатите, Англия и Германия, но желаещите ще трябва да изчакат 6-7 седмици. От CNET са попитали английското поделение на LG защо се случва това и отговорът не е изненадващ - телефонът е извънредно популярен и наличностите не стигат за всички.

Според LG компанията работи с Google, за да осигури устройства за всички, които са го поръчали. На въпрос за поръчаните от Google бройки от LG уточнили, че компанията доставя на клиентите си толкова, колкото са били прогнозите им за продажби. Това подсказва, че не е изключено Google да са поръчали от LG по-малки количества от телефона и не са очаквали огромния интерес към него.

Той, от друга страна, не е изненадващ предвид ниската цена и актуалните технически характеристики. Nexus 4 се продава и през някои оператори, но на значително по-високи цени, което според LG се дължи на различните ценови политики на отделните търговци.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/nexus-4-stock-shortage-down-to-huge-demand-lg-explains-50009924/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници