Станишев: ГЕРБ е като крива ракета – и космосът й пречи

Станишев: ГЕРБ е като крива ракета – и космосът й пречи
По думите на червения лидер резултатът от управлението на ГЕРБ е бедността и унищожаването на цялата икономика. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Правителството на ГЕРБ превърна България в гето на бедността на Европейския съюз, заяви лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев.

Ние имаме едно правителство на върхушката на ГЕРБ, която е превзела цялата страната, правителство на едрия, персонифициран корпоративен интерес в икономиката”, каза Станишев по време на Националния съвет на лявата партия, предаде БГНЕС.

По думите на червения лидер резултатът от управлението на ГЕРБ е бедността и унищожаването на цялата икономика.

Той обяви около 70 закона, приети от управляващата партия, за лобистки, целящи създаване на условия за нелоялна конкуренция.

„В резултат на всичко това хората плащат сметката, изнемогват и живеят в бедност, когато е сринат малкият и среден бизнес следва бедност и безработица. И преди 4 години бяхме бедна държава, но хората живееха с по-голяма перспектива и покупателна способност", добави Станишев.

По думите му ГЕРБ като политическа сила не е минала през усилията за създаването на българската „крехка, несъвършена демокрация – за тях тя е празна дума”.

„И подмениха истината със самохвалство. ГЕРБ разсъждава, че всяка лъжа, повторена 100 пъти, става истина. Политиката е подменена днес с крясък и пиар, разумът е подменен с омраза", допълни той.

За ГЕРБ винаги трябва да има виновни, ако не е предишното правителство ще са последните 100 години, или еврозоната, каза още Станишев.

„Както казват хората – на крива ракета и Космосът й пречи", коментира лидерът на БСП.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #ПЕС #еврозоната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници