Руски оператор показа иновативен смартфон с два екрана

Руски оператор показа иновативен смартфон с два екрана
A A+ A++ A

В търсене на нов телефонен дизайн, с който да привлече вниманието на потребители, руския оператор Yota е готов с особено интересно предложение. Става дума за смартфон с Android 4.2, който разполага с два екрана - отпред е 4.3" дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела, а отзад е разположен 4,3" E Ink дисплей с пикселна гъстота 200dpi, който е отчасти чувствителен на допир (само в долната част). И двата са покрити със стъкло Gorilla. За бързата работа се грижи двуядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1.5GHz и 2GB RAM памет, а вградената памет е 32GB или 64GB.

Сред останалите характеристики влизат LTE възможности и 12МР камера. Всичко това в корпус с дебелина под 10 мм и тегло от 140 грама. Желаещите да се сдобият с иновативния телефон обаче ще трябва да почакат до третото тримесечие на следващата година и това в случай, че всичко върви по план с производството на устройството. След това ще го видим и на пазари извън Русия.

Най-интересно в случая е добавянето на екран от електронна хартия. Освен, че става за четене на книги с минимален ефект върху живота на батерията той ще може да покаже нотификации за събития и информация от различни приложения, благодарение на API, което ще могат да ползват авторите на софтуер. Така и батерията с капацитет 2100 mAh ще може да изкара с до 50% по-дълго.

http://www.engadget.com/2012/12/12/yota-devices-dual-screen-smartphone/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »