Продажбите на телефони с Windows Phone 8 може да са достигнали 4,2 милиона

Продажбите на телефони с Windows Phone 8 може да са достигнали 4,2 милиона
A A+ A++ A

Microsoft продължават да не споделят информация за продажбите на телефоните с Windows Phone 8, но това не означава, че няма други начини да си набавим информация по темата. Според информация на The Next Web има зависимост между хората, които всеки месец използват приложението на Facebook за Windows Phone и общия брой на потребителите на платформата. Информация за броя на хората, които използват Facebook през Windows Phone, не е много сложно да получим, така че ето и изчисленията.

Според сайта WMPoweruser от октомври насам новите активни потребители на Facebook, които използват вграденото в Windows Phone приложение, са 627 000. През същия период година по-рано новите потребители на Facebook от мобилната платформа на Microsoft са били 150 000, което е четири пъти по-малко. Ако приемем за вярно твърдението на Стив Балмър, че компанията в момента продава четири пъти повече телефони, това би трябвало да означава, че продажбите на телефони с Windows Phone 8 в момента са около 4 236 012 броя.

Разбира се, това изчисление може да се окаже и напълно неточно, тъй като според данни на Gartner през четвъртото тримесечие на 2011 г. Microsoft са продали 2,75 милиона броя телефона, което би предположило, че продажбите през настоящето тримесечие са около 7 милиона и могат да достигнат 10 милиона до края на годината.

http://thenextweb.com/microsoft/2012/12/09/reading-the-mau-tea-leaves-windows-phone-does-indeed-appear-to-be-having-a-big-christmas/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"