Apple оправи донякъде проблема с австралийските карти

Apple оправи  донякъде проблема с австралийските карти
A A+ A++ A

Applе реагира бързо на скандала с австралийския град Милдура. Вчера бе пуснат ъпдейт на картовата информация, който коригира фрапантната грешка, която можеше да откара желаещите да го посетят в близкия природен парк. Последната актуализация обаче не оправя изцяло хаоса. Милдура вече е наличен като град, но и мястото в пустинята все още си седи и ако не внимавате, все още имате шанс да отидете на негостоприемното място. Освен това се оказа, че Apple Maps показва точното местоположение на Милдура само за пътници, идващи от Южна Австралия, но не и за тези от Мелбърн.

В същото време бе открита и причината за проблема. Оказа се, че Apple са използвали официална информация на австралийското правителство, според която има 2 места на име Милдура, като едното действително е по средата на нищото. Според същата информация самият град Милдура е кръстен правилно, а мястото в пустинята носи името Mildura Rural City. Тази грешка си седи от години в картографските бази данни на Австралия и досега никой не я бил забелязал, защото очевидно другите доставчици на карти за континента са ползвали и двойна проверка на данните, за каквато Apple очевидно не са имали време и ресурси.

http://www.theaustralian.com.au/news/apples-latest-ios-6-maps-system-is-luring-motorists-into-danger-police-warn/story-e6frg6n6-1226533592620
http://www.ga.gov.au/meta/ANZCW0703014255.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »