ГЕРБ имали кандидат за КС

ГЕРБ имали кандидат за КС
A A+ A++ A

ГЕРБ имат готовност за своя кандидатура за конституционен съдия, но предпочитат друга дясна партия да направи номинацията, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че криза в Конституционния (КС) съд е имало още по време на Тройната коалиция, особено при управлението на президента Георги Първанов, цитира го БГНЕС.

По неговите думи тогава в КС са се назначавали магистрати без никакво изслушване, а съветниците на Първанов са ставали главни прокурори и шефове на съдии без никаква дискусия.

„Сега институциите активно работят в излъчването на кандидати, изслушват се и чуваме всички сигнали. В момента, в който те се проверят и се окаже, че са действителни или че даденият човек е в конфликт на интереси, съответно човекът бива отстраняван и се търси друг кандидат. Това е демокрацията“, категоричен беше премиерът.

На въпрос защо е спал по време на церемонията на Нобеловия комитет в Осло, премирът отговори, че работи много и се уморява много.

„Пътят до Осло е 3.5 часа и толкова обратно – 7 часа. Още 20 часа съм летял с граждански полети до Щатите и обратно“, Борисов обясни уморения вид, който бе забелязан от журналистическите камери.

#конституционен съдия #КС #Конституционен съд #министър-председател #Бойко Борисов #Тройна коалиция #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"