Канелата е най-полезната подправка
Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.
Канелата намалява и влошения холестерол, както и контролира нивата на кръвната захар, пише БГНЕС.
Към полезните й качества може да се прибави и противовъзпалителните й свойства и намаляването на риска от сърдечни заболявания.
На второ място след канелата е ментата, която пък помага за проблеми със стомаха, намалява подуването на корема, облекчава симптомите на гадене и спазми.
Маслото от мента е ефективен инструмент срещу главоболието, също така намалява стреса и лошия дъх.
Индийското орехче е трето в класацията. Подправката регулира храносмилателната система, има антимикробни свойства, които убиват вредните бактерии.
Индийското орехче помага и при безсъние, като няколко капки от етерично масло осигуряват добър сън през цялата нощ.