Триетажна сграда рухна в Русия – уби хора

Триетажна сграда рухна в Русия – уби хора
В момента, в който е паднала сградата, на строежа имало 26 работници. Снимка: РИА „Новости“
A A+ A++ A

Петима души загинаха при срутване на триетажна  новострояща се сграда в Таганрог, Ростовска област, съобщи Министерството на извънредните ситуации в Русия.

При рухването на сградата в четвъртък има жертви и пострадали с тежки наранявания, а под руините вероятно има и затрупани работници, предадоха местни информационни агенции, цитирани от Би Ти Ви.

След трагичния инцидент работата на спасителите продължи цялата нощ. Извадени са общо 12 души, а шестима не са пострадали при срутването.

В момента, в който е паднала сградата, на строежа имало 26 работници, предаде Интерфакс. Така според агенцията остава неизвестна съдбата на трима строители.

Властите изпратиха на мястото на трагедията два самолета Ил-76 със специализирани екипи с кучета за издирване на затрупаните, както и психолози – за работа с оцелелите.

Губернаторът на областта Василий Голубьов е посетил ранените в болницата. Двама са в тежко състояние.

Очевидци пишат в градските форуми, че строежът бил по нова технология, с използването на пенополистирол, и рухнал до основи за 3 секунди.

Сред руините останала да стърчи само една „тръба“ от тухли – асансьорната шахта.

Строителите вече работели по покрива и когато конструкцията рухнала, паднали отвисоко и били затрупани.

Следственият комитет на Русия съобщи, че е възбудено углавно дело за „нарушаване правилата на безопасност при строителни работи, довели по непредпазливост до смърт на две или повече лица“.

Предприемачът, който наел работниците, се издирва. Задържан е техническият ръководител.

И възложителят, и изпълнителят са частни лица, съобщи на сайта си правителството на областта.

Разрешение за строеж било издадено през март за триетажна сграда, но според предварителната оценка на специалистите в момента на трагедията започвал да се строи четвърти етаж.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино