Футболисти на „Нефтохимик“ и „Черноморец“ организrрали черно тото

Футболисти на „Нефтохимик“ и „Черноморец“ организrрали черно тото
Футболистите са участвали със залози върху мачове, които са от чужди първенства, за които липсват данни да играят някои от задържаните играчи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

11 футболисти на „Нефтохимик“ и „Черноморец“  са били задържани заради организиране на черно тото.

Играчите са били задържани в четвъртък в Бургас при спецоперация на ГДБОП, като заедно с тях са арестувани и двама организатори на мрежата – 26-годишни бургазлии – единият от които настоящ, а другият – бивш футболист, предаде БТА.

По последна информация осем са футболистите от „Черноморец“ и двама от „Нефтохимик“, а единият от организаторите е футболист на „Черноморец“.

Футболистите са участвали със залози върху мачове, които са от чужди първенства, за които липсват данни да играят някои от задържаните играчи. Залозите са били от 300 до 500 лева.

Говорителят на Районна прокуратура – Бургас, Мария Маркова уточни, че схемата е действала чрез изпращане на смс до съответните организатори, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Участникът в хазартните игри получавал съобщението и го препращал към букмейкърите.

Председателят на Районната прокуратура Андрей Червеняков заяви, че деветима от футболистите остават в ареста, като само един от тях в момента не е действащ спортист.

Червеняков уточни, че единият от задържаните вече е привлечен като обвиняем, като се очаква и останалите да бъдат обвинени.

По неговите думи футболистите могат да влязат в затвора за една година, а организаторите на „черното тото“ за шест.

„Факт е, че има извикани за разпит футболисти на „Черноморец“ – Бургас, но докато не приключи разработката на ГДБОП по случая, клубът не може да се ангажира с официална позиция“, коментираха от ръководството на „Черноморец“.

Освен полузащитника Румен Трифонов и нападателя Преслав Йорданов на разпит са били подложени още Даниел Младенов, който е с мярка за задържане, както и сочените за талантливи младежки национали Георги Терзиев и Пламен Димов.

Братът близнак на Димов – Галин, който е от „Нефтохимик“, също е бил разпитван, заедно с Любомир Божинов от същия клуб.

#футболисти #черно тото #„Нефтохимик" #„Черноморец" #Андрей Червеняков #Мария Маркова #Румен Трифонов #Преслав Йорданов #Даниел Младенов #Галин Димов #Георги Терзиев #Любомир Божинов #Пламен Димов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино