Нов вирус източва кредитни карти

Нов вирус източва кредитни карти
A A+ A++ A

Компанията Secuarert предупреди за нов опасен вирус, който помага на бандити да източват кредитни карти. Зловредният софтуер носи кодовото име Dexter, а обект на неговата атака са ПОС терминали в магазини и хотели. Към момента според Secualert са засегнати стотици ПОС терминали в над 40 различни държави. Както обикновено, най-голям брой измами има в САЩ, Канада и Великобритания, където се намират над половината от заразените устройства.

Интересното е, че Dexter има коренно различен подход към краденето на информация и той не включва скимиращи устройства. Вирусът се инсталира в ПОС системата, след което прихваща списъка с активните процеси и ги изпраща на бандитите. С помощта на получената информация крадците от своя страна клонират картите и започват да ги източват.

За момента не е известно как точно измамниците успяват да заразят ПОС системите с Dexter. Според Secualert над 30 процента от засегнатите системи са с Windows Server, което пък изключва възможността за класически форми на вкарване на вируса през заразени уеб сайтове и социални мрежи.

http://blog.seculert.com/2012/12/dexter-draining-blood-out-of-point-of.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници