От тефтера с рецепти на баба: Сладки фунийки с домашен крем от едно време

От тефтера с рецепти на баба: Сладки фунийки с домашен крем от едно време
A A+ A++ A

В стария тефтер на баба винаги можем да намерим скрити съкровища от миналото, които ни напомнят за вкусовете и традициите на нашето детство. Една от любимите рецепти, които често се намират там, са сладките фунийки с домашен крем. Тази рецепта е не само вкусна, но и носи духа на старите времена, когато всичко беше приготвяно с много любов и внимание.

От тефтера на баба: Рецепта за перфектните бухтички - вкусът на детството, когато всички ядяха глутен, бяло брашно и захар

Пролетна баница със спанак и лук: Рецепта от тефтера на баба

Ползите от чая от копър: Здравословни ефекти и приложения

Необходими продукти:За тестото:

  • 2 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • 1/2 чаша олио
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • Брашно, колкото поеме (около 3-4 чаши)

За крема:

  • 1 литър прясно мляко
  • 4 жълтъка
  • 1 чаша захар
  • 4 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 100 г масло

Инструкции

Тайните на баба: Билките, които помагат при цистит при жените в студеното време

Рецептата за перфектния карамел от тефтера на баба

Рецепта за сладки с мас и орехи: Вкусът на детството от стария тефтер на баба

Тайни от тефтера на баба за перфектния зелник

Приготвяне на тестото:

  • В голяма купа разбийте яйцата със захарта до побеляване.
  • Добавете прясното мляко, олиото и ваниловата захар. Разбъркайте добре.
  • В отделна купичка разтворете содата бикарбонат в малко количество оцет и добавете към яйчената смес.
  • Постепенно добавяйте брашното, като разбърквате постоянно, докато получите меко и еластично тесто. Месете тестото, докато стане гладко и не лепне.
  • Оставете тестото да почине за около 15-20 минути.

Формиране на фунийките:

От тефтера на баба: Рецептата за перфектния кекс

Рецепта от тефтера на баба: Перфектната сладка баница с юфка

Локумени масленки - рецепта от тефтера на баба

Вкусни ореховки от стария тефтер на баба

  • Разточете тестото на тънка кора и нарежете на ленти с ширина около 10 см.
  • Навийте всяка лента около метални форми за фунийки (или използвайте метални шишове), като започнете от широкия край и стигнете до върха.
  • Подредете фунийките върху тава, покрита с хартия за печене, и ги запечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути или докато станат златисти.
  • Оставете фунийките да изстинат напълно, преди да ги пълните с крем.

Приготвяне на крема:

Вкусът от "едно време": Сладък салам от тефтера на баба

От тефтера на баба: Рецепта за перфектните мекици

Сладки "Прасковки": Рецепта от стария тефтер на баба

  • В тенджера сложете половината от прясното мляко да заври.
  • В отделна купа разбийте жълтъците със захарта и брашното до получаване на хомогенна смес.
  • Постепенно добавете останалото студено мляко към жълтъчната смес, като разбърквате постоянно, за да избегнете образуването на бучки.
  • Върнете тенджерата с млякото на котлона и добавете жълтъчната смес на тънка струя, като непрекъснато разбърквате.
  • Гответе крема на слаб огън, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти.
  • Добавете ваниловата захар и свалете крема от огъня.
  • Оставете крема да изстине леко, след което добавете маслото и разбъркайте до пълното му разтопяване и хомогенизиране.

Пълнене на фунийките:

  • С помощта на шприц или лъжица напълнете изстиналите фунийки с домашен крем.
  • Поръсете фунийките с пудра захар за допълнителен вкус и декорация.

Сладките фунийки с домашен крем са перфектни за следобеден чай или като десерт за специални поводи. Те носят духа на старите времена и са истинско удоволствие за сетивата. Опитайте тази рецепта и се насладете на вкуса на детството, който ще ви върне назад във времето.

#бабина рецепта #рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти