Реване от стария тефтер на баба

Реване от стария тефтер на баба
A A+ A++ A

В днешно време, когато модерните технологии и бързите храни завладяват нашия живот, често забравяме вкусовете и ароматите от детството. Едно от тези незабравими кулинарни изкушения е реването – сладкиш, който носи топлината и уюта на дома. Днес ще ви върнем назад във времето с рецепта за реване, предавана от поколение на поколение в стария тефтер на баба.

От тефтера на баба: Рецепта за перфектните бухтички - вкусът на детството, когато всички ядяха глутен, бяло брашно и захар

Пролетна баница със спанак и лук: Рецепта от тефтера на баба

Ползите от чая от копър: Здравословни ефекти и приложения

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 чаша захар (200 г)
  • 1 чаша кисело мляко (200 мл)
  • 1/2 чаша олио (100 мл)
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ванилии
  • 2 чаши брашно (240 г)
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)
  • Кората на един лимон (по желание)

За сиропа:

  • 2 чаши вода (400 мл)
  • 2 чаши захар (400 г)
  • Сокът от половин лимон

Инструкции

Тайните на баба: Билките, които помагат при цистит при жените в студеното време

Рецептата за перфектния карамел от тефтера на баба

Рецепта за сладки с мас и орехи: Вкусът на детството от стария тефтер на баба

Тайни от тефтера на баба за перфектния зелник

Подготовка на тестото:

  • В голяма купа разбийте яйцата със захарта до побеляване и пухкавост.
  • Добавете киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата бикарбонат. Разбъркайте добре.
  • Прибавете олиото и ванилиите, като продължавате да разбърквате.
  • Пресейте брашното заедно с бакпулвера и постепенно го добавете към сместа, като разбърквате внимателно, за да получите гладко тесто.
  • Ако желаете, добавете настърганата кора от лимон за допълнителен аромат.

Печене:

От тефтера на баба: Рецептата за перфектния кекс

Рецепта от тефтера на баба: Перфектната сладка баница с юфка

Локумени масленки - рецепта от тефтера на баба

Вкусни ореховки от стария тефтер на баба

  • Загрейте фурната на 180°C.
  • Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тава или покрита с хартия за печене.
  • Печете в предварително загрятата фурна за около 30-35 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра на сладкиша, излезе суха.

Приготвяне на сиропа:

  • В тенджера сложете водата и захарта и ги загрейте на среден огън, докато захарта се разтвори напълно.
  • Добавете лимоновия сок и оставете сиропа да къкри още няколко минути.

Сиропиране:

  • След като реването е готово и леко охладено, го нарежете на парчета.
  • Залейте го с горещия сироп, като се уверите, че всички парчета са добре напоени. Оставете сладкиша да поеме сиропа за поне 1 час преди сервиране.

Сервиране

Вкусът от "едно време": Сладък салам от тефтера на баба

От тефтера на баба: Рецепта за перфектните мекици

Сладки "Прасковки": Рецепта от стария тефтер на баба

Поднасяйте реването студено, гарнирано с орехи или кокосови стърготини по желание. Този сладкиш е идеален за следобедно кафе или чай и ще ви пренесе в уютната атмосфера на бабината кухня.

От тефтера с рецепти на баба: Сладки фунийки с домашен крем от едно време

Пържени филийки: Вкусът на детството от стария тефтер на баба

Приятен апетит и нека вкусът на традицията ви донесе радост и топлина!

#рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Подкрепяте ли влизането на България в еврозоната?