Китайците купиха 2 милиона броя iPhone 5 през уикенда

Китайците купиха 2 милиона броя iPhone 5 през уикенда
A A+ A++ A

В края на миналата седмица започнаха продажбите на iPhone 5 в Китай без опашки пред местните магазини на Apple и при отсъствие на по-изразен ентусиазъм от потребителите. Това спокойствие обаче се оказа привидно, тъй като компанията изнесе официални данни за представянето през уикенда и от тях става ясно, че за трите дена от петък до неделя са били продадени 2 милиона броя от смартфона. Според Тим Кук това постижение е рекордно за досегашните премиери в Китай на продукти на Аpple.

Оказва се, че основната причина за липсата на опашки е новата система за резервации, която компанията въведе след масовите безредици при премиерите на предишните издания на смартфона. Сега потребителите трябва да запазят телефон през сайта на Apple и ако има налични бройки, едва след това могат да го вземат от магазин.

В петък цената на акциите на компанията достигна до най-ниската стойност от февруари насам. Причината - Citigroup понижи кредитния рейтинг на Apple заради информация, че компанията е намалила поръчките си за компоненти, което предизвика опасения за намалено търсене на iPhone 5. Телефонът е допринесъл за 51,42% от приходите на компанията при последната й фискална година, затова и възможността за намаляващи продажби не е добра новина и за доставчиците на компоненти.

http://www.bloomberg.com/news/2012-12-17/apple-downgrade-at-citigroup-sends-asian-suppliers-shares-down.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино