БДЖ възстановява отпаднали спирки след протести

БДЖ възстановява отпаднали спирки след протести
От железопътната компания ще възстановят спирките, отпаднали от разписанието, влязло в сила на 9 декември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След протести в различни части на страната БДЖ променя разписанията на някои бързи влакове.

От железопътната компания ще възстановят спирките, отпаднали от разписанието, влязло в сила на 9 декември, предаде БНР.

Ще бъдат възстановени спиранията на седем бързи влака в гара Стралджа и на три бързи влака в гара Зимница.

Три бързи влака ще спират на гара Батановци, два бързи влака - на спирка Метал, а за прибиращите се вечер от София пътници един бърз влак ще спира на спирките Калища и Шишковци.

За пътниците от Трявна и Плачковци ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака ще пътуват по удължен маршрут.

За осигуряване на допълнително обслужване на пътниците от по-малките населени места в участъка от София до Мездра, които работят до късно в столицата, ще бъде пуснат допълнителен крайградски пътнически влак 20211 от София до Мездра. Този влак ще заминава от Централна гара София в 23:00 часа и ще пристига в Мездра в 01:12 часа.

От БДЖ уверяват, че разглежда всички постъпили сигнали, свързани с новия График за движение на влаковете и извършва съответните промени при наличие на достатъчно основания, техническа възможност и целесъобразност, съгласно търговската политика на дружеството.

#БДЖ #бърз влак #разписание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници