Преките чуждестранни инвестиции в Китай се свиха за 6-и пореден месец

Преките чуждестранни инвестиции в Китай се свиха за 6-и пореден месец
На фона на несигурност в световната икономика през последния месец чуждестранните инвестиции в Китай са били на стойност 8,29 млрд. долара. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Преките чуждестранни инвестиции в Китай отбелязаха спад за шести пореден месец през ноември, съобщи китайското министерство на търговията.

На фона на несигурност в световната икономика през последния месец чуждестранните инвестиции в Китай са били на стойност 8,29 млрд. долара.

Те са спаднали с 5,4% в годишно изражение, макар че има признаци за по-голям растеж във втората икономика в света, предадоха АФП и БГНЕС.

През първите 11 месеца на 2012 г. преките чуждестранни инвестиции са намалели с 3,6% в сравнение със същия период на миналата година и са достигнали 100,02 млрд. долара, посочи говорителят на министерството Шън Данян.

Този спад започна през ноември 2011 г. с единствено прекъсване на тенденцията през май т.г., когато бе регистрирано увеличение с 0,05%.

Китай ще насърчава вътрешното търсене и това ще е негов приоритет през 2013 г., посочи агенция „Синхуа“ след ключова среща, на която бяха определени икономическите цели и мерки за идната година.

#Китай #ПЧИ #преки чуждестранни инвестиции #икономически растеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »