Добрев: ВМЗ губи позиции заради частни конкуренти, трябва приватизация

Добрев: ВМЗ губи позиции заради частни конкуренти, трябва приватизация
ВМЗ – Сопот, не се източва, а губи пазарни позиции заради частни конкуренти. Затова трябва едно ново управление на предприятието с частен купувач, заяви Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ВМЗ – Сопот, губи пазарни позиции заради частни конкуренти, затова са необходими ново управление и частен купувач на предприятието, категоричен е министърът на икономиката Делян Добрев.

„ВМЗ – Сопот, не се източва, а губи пазарни позиции заради частни конкуренти. Затова трябва едно ново управление на предприятието с частен купувач, който да направи предприятието по-конкурентоспособно“, заяви Делян Добрев в ефира на Нова телевизия.

Той вижда трайно решение на проблема с предриятието в неговата приватизация, затова е призовал кандидат-купувача да подаде офертата си, за да може процедурите да приключат в най-кратки срокове и ВМЗ да се върне към нормален работен ритъм.

Делян Добрев посочи, че през 2011 г. държавата е осигурила над 5 млн. лв. за заплати, и увери, че в 14:30 часа в понеделник работниците вече са получили първите обещани средства от неизплатените си заплати.

„В четвъртък ще преведем втора част от средствата – общо ще получат една заплата и един аванс. Колкото получиха вчера, толкова ще получат и в четвъртък следобед, петък сутринта най-късно“, съобщи икономическият министър.

В коментар за бизнес средата в България Делян Добрев посочи, че според него няма оттегляне на инвеститори от пазарите в страната.

„Последните 1-2 години са доста трудни за привличане на инвестиции, защото целият свят е в рецесия. Стартирахме тези бизнес форуми в Европа, в Китай, Япония, следващата година продължаваме със САЩ и още няколко форума в Европа, защото смятаме, че трябва да имаме активна политика по привличане на инвеститори, а не да ги чакаме те да дойдат“, коментира още Делян Добрев.

#приватизация #заплати #министър на икономиката #Делян Добрев #ВМЗ – Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"