Добрев подкрепя гъвкав режим за пушене на закрито

Добрев подкрепя гъвкав режим за пушене на закрито
Министърът на икономиката Делян Добрев подкрепя гъвкав режим на тютюнопушене на закрито. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Делян Добрев подкрепя гъвкав режим на тютюнопушене на закрито.

В интервю пред Нова телевизия той отново застана зад отмяната на пълната забрана за пушене, на която се противопоставят всички останали негови колеги от кабинета „Борисов“.

„Официалната позиция на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по въпроса за пушенето на закрити обществени места е, че трябва да се въведе по-гъвкав режим“, посочи Делян Добрев.

Той обаче е против връщането на стария режим, при който в заведенията имаше зали за пушачи и непушачи.

Икономическият министър обясни, че е разговарял с представители на туристическия бранш, които му доказали, че резултатите от бизнеса им през тази година са „трагични“ в сравнение с миналата.

„Виждам затруднението на малките и средните предприятия и затова съм склонен да подкрепя консенсус по въпроса за пушенето на закрито“, каза той и призна, че на него самия също му е по-приятно да посещава заведения без тютюнев дим.

Миналия четвъртък депутатите от ГЕРБ Иван Божилов и Евгени Стоев предложиха в закона за туризма да се позволи пушенето в нощни заведения и заведения с обособени зали за пушачи и непушачи и да се даде право на малките заведения до 50 квадратни метра сами да избират дали в тях да се пуши или не.

Гласуването на предложението обаче беше отложено за 18 декември, за да се чуят становищата на здравното и на икономическото министерство.

#тютюнопушене #Закон за туризма #Закон за здравето #Делян Добрев #министър на икономиката #пушене на закрито #Иван Божилов #Евгени Стоев #депутат от ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"