Студът в Украйна взе 19 жертви само за денонощие

Студът в Украйна взе 19 жертви само за денонощие
За последното денонощие в Украйна на 190 души е била оказана медицинска помощ заради хипотермия и измръзване на различни органи, като 162 от тях са останали в болница. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

19 души загинаха от студ в Украйна само през последното денонощие, когато температурите в някои райони паднаха под минус 20 градуса.

Така равносметката за декември възлезе на 37 починали, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от АФП и БГНЕС.

Освен това на 190 души е била оказана медицинска помощ заради хипотермия и измръзване на различни органи, като 162 от тях са останали в болница, се казва в комюникето на здравното ведомство.

От няколко седмици в Украйна паднаха силни снеговалежи, към които през последните дни се прибави вълна от леден студ. Във вторник в района на град Луганск бе измерена температура минус 23 градуса.

В понеделник министерството на извънредните ситуации съобщи, че на различни места в страната са открити 200 пункта за оказване на помощ на бедстващи хора. Там те могат да се стоплят и да получат топла храна.

Миналата година в Украйна студовете взеха 130 жертви.

#Украйна #студ #сняг #измръзване #хипотермия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"