Кунева призова партиите да се откажат от квотите си

Кунева призова партиите да се откажат от квотите си
Според лидера на „България на гражданите“ в държавата има криза на доверието, която се задълбочава от година на година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическите партии да се откажат от квотите си, за да се промени начинът, по който се управлява България, призова лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева.

По думите й е възможно човек да стане ръководител на стратегически предприятия само с аргумента „колко си близък партийно“.

„За съжаление, това се пренася и в областите Конституционен съд, Висш съдебен съвет и главен прокурор“, допълни тя, цитирана от БГНЕС.

„Демокрация там, където има смесване на партийна и държавна власт, няма, при нас днес това е факт и е факт навсякъде“, каза още Меглена Кунева.

Според лидера на „България на гражданите“ в държавата има криза на доверието, която се задълбочава от година на година.

Меглена Кунева обърна внимание на статистиката, че 100 000 малки и средни предприятия са фалирали, а процентът на застрашените от бедност са се повишили от 38 на 49%. Тя определи това като „икономически геноцид“.

„Икономика без дух не се прави. Българският дух е систематично убиван. Ако икономиката продължи да се криминализира, България просто няма да има икономика“, категорична бе тя и определи заетостта като ключ към решаването на икономическите проблеми.

Кунева определи случващото се в дипломатическите отношения между България и Македония като „грешен и излишен ход“.

„В момента българското правителство помогна на управляващите в Македония да продължат своя агресивен начин на говорене и постъпки към България“, смята Меглена Кунева.

Секретарят на Движение „България на гражданите“ Калин Томов коментира, че въпреки обещанието на ГЕРБ при идването им на власт да няма промени в Изборния кодекс, управляващите са се заели с ремонтирането му без консенсус.

Той заяви, че целта на случващото се в момента е управляващите да направят такива изборни условия, че да бъдат преизбрани.

Томов изрази и своята увереност, че тези усилия не са останали незабелязани от българския народ и очаква случващото се в момента да даде сериозни негативи за ГЕРБ през следващите избори.

Според него спорът за Изборния кодекс опира до конюнктурни въпроси, а не до препоръките на ОССЕ или изчистване на списъците от „мъртви души

7.

#„България на гражданите" #Меглена Кунева #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »