България преговаря за 1 млрд. лв. с ЕК за рехабилитация на пътища

България преговаря за 1 млрд. лв. с ЕК за рехабилитация на пътища
Финансирането на одобрените три проекта на строително-ремонтните работи е по линия на ОПРР и струва 29 млн. лв. Снимка: МРРБ
A A+ A++ A

България ще преговаря с Европейската комисия за 1 млрд. лв. за рехабилитация на пътища II и III клас през следващия програмен период, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

По-рано във вторник Павлова е подписала договори по схема „Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища“ заедно с председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и ръководителя на управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ (ОПРР) Деница Николова, съобщиха от МРРБ.

Финансирането на одобрените три проекта на строително-ремонтните работи е по линия на ОПРР и струва 29 млн. лв.

Средствата, които са отпуснати, са от реализирани икономии при изпълнението на пътни проекти по програмата и с тях ще бъдат реконструирани и рехабилитирани три участъка на територията на Велико Търново, Търговище и Ямбол.

В настоящия програмен период отново със средства от ОПРР се изпълняват проекти за рехабилитация на около 900 км второкласни и третокласни пътища, които възлизат на 500 млн. лв.

През 2012 г. бяха завършени 14 проекта, като продължава работата на още 11. През 2013 г. се очаква да започне рехабилитацията на нови 13 проекта.

#ОПРР #Оперативна програма „Регионално развитие" #пътища #рехабилитация #преговори #Европейска комисия #ЕК #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"