Гръцки и румънски полицаи помагат за пазенето на реда в Банско

Гръцки и румънски полицаи помагат за пазенето на реда в Банско
Директорът на ОДМВР – Благоевград, Георги Костов сподели, че вече няколко години в Банско е традиция мерките за сигурност и спокойствие на чуждите туристи да се осъществяват с помощта на гръцки и румънски полицаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските полицаи ще работят съвместно с командировани гръцки и румънски колеги през зимния туристически сезон, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според постигнатите договорености между вътрешните министерства на България, Гърция и Румъния и съгласно утвърдилата се практика за сформиране на съвместни наряди с полицейски служители от държавите – членки на Европейския съюз, екипите ще патролират в Банско между 17 декември 2012 г. и 31 март 2013 г., предаде Информационна агенция „Фокус“.

Директорът на ОДМВР – Благоевград, Георги Костов сподели, че вече няколко години в Банско е традиция мерките за сигурност и спокойствие на чуждите туристи да се осъществяват с помощта на гръцки и румънски полицаи.

Според него тази практика през годините е доказала предимствата на създадените съвместни екипи.

„Присъствието на наши колеги от съседните държави през активния зимен сезон ни осигури възможност за по-лесна комуникация, за получаване на важна и изпреварваща информация на собствен език, помогна ни да засилим усещането за по-добра защита и повече сигурност у гостите“, каза още Костов.

Той приветства гръцките и румънските екипи в присъствието на полицейски кестор Димитру Жиану - директор на дирекция „Охрана и ред“, главен комисар Виорел Тудосе - началник служба в Генералния инспекторат на Румънската полиция, и Георги Икономов, кмет на община Банско.

#Георги Костов #полицаи #гърци #румънци #охрана #Банско #курорт #МВР #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници