И ВАС наказа Мирослава Тодорова, намали заплатата й

И ВАС наказа Мирослава Тодорова, намали заплатата й
Тодорова е забавила 57 дела, някои от които с по три години и десет месеца и три години и и пет месеца при установен срок от един месец. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Върховният административен съд (ВАС) реши окончателно, че съдия Мирослава Тодорова трябва да бъде наказана.

През януари ВСС реши да намали заплатата на Тодорова с 15 % за две години заради констатации от доклада на Инспектората към съвета, но презз август тричленен състав на ВАС отмени първото наказание.

По-долната инстанция на ВАС тогава посочи, че решението за наказание на Тодорова е незаконосъобразно и противоречи и на целта на закона, защото налагането му няма да доведе до индивидуално и генерално превъзпитание и възпиране.

Според магистратите резултатът от работата на съдия Тодорова не е бил породен от волята на магистрата и когато един дисциплинарно наказан от ВСС не е изслушан, правото му на защита наистина е нарушено.

Петчленене състав на ВАС потвърди наказанието на Тодорова за намаляване на трудовото възнаграждение с 15 на сто за срок от две години, предаде БГНЕС.

Петчленият съдебен състав с председател Надежда Джелепова и членове Светлана Йонкова, Дима Йорданова, Славка Найденова, Ангел Калинов обаче реши, че правото на защита на Тодорова не е нарушено.

От ВАС посочиха, че Тодорова е била изслушана от дисциплинарния състав и е дала своите възражения, а съображенията на

Според върховните съдии забавяне изготвянето на мотивите към присъдите и към съдебните решения по въззивните дела с месеци и години, извън процесуалните срокове, са причина за нарушенията на Тодорова.

Според петчленния състав на ВАС, съдията е извършила дисциплинарното нарушение на служебните си задължения, което се състои в забавянето на изготвяне на мотивите на общо 57 дела, някои от които с по три години и десет месеца и три години и и пет месеца при установен срок от един месец.

#Върховен административен съд #ВАС #Висш съдебен съвет #Мирослава Тодорова #ВСС #забавяне #ДЕЛА #заплата #наказание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници