Борисов: Как ще режа лента в църква - при началника?

Борисов: Как ще режа лента в църква - при началника?
Откриването на нови обекти се превърна в лайтмотив на цялото управление на Бойко Борисов, а рязането на летни - в пословичен навик, с който дори той самият се шегува. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Главният църковен храм на град Брезник „Св. Георги Победоносец" засия в пълния си блясък след приключилия основен ремонт.

За него са били заделени близо 850 000 лв. от европрограмата за развитие на селските райони и 10 000 лв. държавни средства, предаде БНТ.

Църквата „Св. Георги" в Брезник е съградена през 1927 г. в знак на почит на местните към саможертвата на загиналите в Българо-сръбската война.

Основната забележителност в храма е уникалният трон на цар Фердинанд. След 1944 г. за няколко години църквата е превърната в склад за брашно. Доскоро храмът е бил в окаяно състояние.

„Този храм е един първи проект, по който Българската православна църква стана бенефициент," каза знеполският епископ Йоан.

Премиерът Бойко Борисов, който дойде на откриването на обновения храм, посочи, че в момента с 50 млн. лева евросредства се ремонтират около 140 църкви и манастири в страната.

„Огромни пари, които никога църквата не е виждала, но те, повтарям, са винаги недостатъчни за това, което дължим на Господа!", каза премиерът.

„Това е инвестиция, вижте го храма, това е инвестиция в бъдещето на нацията!", заяви отец Никанор - йеромонах на Гигински манастир.

„Ако Господ гледа към България с добро око, винаги България ще е добре!", добави Бойко Борисов.

Той обясни и защо този път не е прерязал лента: „Как ще режа лента в църква - при началника? Режа навън, където аз съм началникът, на улицата. Тука, в църквата, само се молиш и си смирен, защото той вижда всичко!".

На тръгване, премиерът коментира и предсказанията на древните маи за апокалипсис на 21 декември 2012 г.: „Вярвам в Господа и който вярва в Господ - ще се спаси!".

#Брезник #църква #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници