Двама загинаха в студа и снежната буря във Варна

Двама загинаха в студа и снежната буря във Варна
Заради студа и обилния снеговалеж във Варна бе обявено бедствено положение в 7 общини, автомагистрала „Хемус“ бе затворена. Двама души замръзнаха до смърт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама души са починали заради студа и влошената метеорологична обстановка във Варненско, съобщиха от Центъра за Спешна медицинска помощ в морската столица.

Замръзнал човек е открит починал в колата си в Старо Оряхово, починал човек е открит и в района на бул. „Владислав Варненчик“ във Варна, предаде Радио „Фокус“ - Варна.

От Спешния център допълниха, че обстановката в града и областта е изключително тежка и обслужването на адресите става трудно. Екипите на центъра не могат да достигнат до община Вълчи дол, където има родилка, защото пътищата са затворени.

В седем общини във Варненска област е обявено бедствено положение - Бяла, Долни чифлик, Вълчи дол, Дългопол, Ветрино, Суворово и Аврен.

Въпреки че във Варна не е обявено бедствено положение, учебните занятия на учениците втора смяна бяха отменени в четвъртък, а петък е обявен за неучебен.

Всички детски градини във Варна работят и родителите по своя преценка могат да ползват услугите им. Занятията в тях са организирани в смесени групи.

Автомагистрала „Хемус“ във Варненска област е затворена за движение, въпреки че снегопочистващите фирми продължават да обработват пътните участъци.

12 бедстващи са настанени в сградата на Община Бяла, в преспите има изоставени и затрупани 8 автомобила, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Няма достъп до никое населено място по третокласна и четвъртокласна пътна мрежа. Силният вятър, ниските температури и снегонавяванията не позволяват своевременното почистване. Снежната покривка е над 60 см, а снегонавяванията на места са над 2 метра.

#Варна #бедствено положение #Спешна помощ #Бяла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници