Жълт код заради опасен студ за 9 области в петък

Жълт код заради опасен студ за 9 области в петък
Още в четвъртък в редица общини във Варненско и на други места в Източна и Североизточна България беше обявено бедствено положение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за 9 области в Източна и Североизточна България заради опасно ниски температури в петък, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Кодът е в сила за областите Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Силистра и Разград.

За останалата част от страната обявеният код е зелен. Облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над източните, а след обяд и над северозападните райони.

Вятърът в Източна България ще отслабне до умерен от север, северозапад. Ще бъде студено с минимални температури между минус 7° и минус 12°, в София около минус 7°.

Максималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в Лудогорието и Добруджа минус 5° - минус 7°, в София около минус 1°.

Над планините ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до незначителна. Вятърът ще отслабне, ще е от северозапад до умерен.

По Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Вятърът чувствително ще отслабне и ще е до умерен от север, северозапад.

Времето е потенциално опасно, предупреждават синоптиците. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни.

#НИМХ #БАН #прогноза за времето #студ #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници