Скиори и сноубордисти будят съвестта на властта за Витоша с будилници

Скиори и сноубордисти будят съвестта на властта за Витоша с будилници
На протест, организиран от гражданската група „За Витоша" пред Министерство на земеделието и храните, точно в 18:45 часа зазвъняха множество будилници. Те трябваше да събудят съвестта на властта за природата и ските на Витоша. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скиори, сноубордисти и любители на планината опитаха да събудят властта за проблема с пистите на Витоша със звън на будилници.

На протест, организиран от гражданската група „За Витоша" пред Министерство на земеделието и храните, точно в 18:45 часа зазвъняха множество будилници, предаде БГНЕС.

Гражданите искат да покажат на ГЕРБ, че времето им изтича и да е време да събудят.

„Ние вече не вярваме на обещания и затова искаме да събудим всички хора да следят какво се случва, тъй като едно се говори на срещите между премиер и коалиция, а съвсем друго изпълняват директорите на дирекции в министерства и не мога да повярвам ,че това става без знанието на министъра," заяви Андрей Ралев от Сдружение за дива природа „Балкани".

„Много от институциите си мислят, че ние спим и се опитват на дребно да излъжат. Искаме да покажем, че трябва да се събудим не само ние, но и цялото гражданско общество, защото на Витоша пак се случват разни далавери. Отново се опитват да изгонят дребните ски училища от ски курортите. Отново не дават на скиорите да карат при нормални условия и всичко това се случва благодарение на това, че не се развива ски туризъм в България както трябва да бъде, а се изпълняват поръчки на олигарси," допълни той.

Гражданите смятат, че след „поредната доза предсезонно изнудване, запазена марка на „Витоша ски" АД", отново е време за събуждането на гражданското общество за Витоша.

„Звънът на будилниците ще извади от бюрократична забрава всички, които смятат, че олигархичните интересни на неколцина стоят над нашите права," смятат те.

От гражданска група „За Витоша" посочиха, че ски влека „Заека", собственост на Министерството на физическото възпитание и спорта, е предоставен за ползване на Българската федерация по ски, но от много време ремонтът му се отлага.

„Беше сменена категорията на морените, ливадите и пасищата на Витоша като ски писти, а те спокойно могат да бъдат отдавани под наем и няма нужда да бъдат прекатегоризирани," алармират гражданите.

„За Витоша" имат намерение да внесат редица въпроси до компетентните институции – какво се случва с влек „Заека", какво е състоянието на морените, ливадите и земите на Витоша с неправомерно променен статут, защо ски училищата са поставени в условия на нелоялна конкуренция, защо се позволява промъкването на лобистки поправки в Закона за туризма в частта му за ски пистите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници