Борисов и Фандъкова пуснаха ново кръстовище на две нива

Борисов и Фандъкова пуснаха ново кръстовище на две нива
Това трябва да изглежда през пролетта напълно завършеното кръстовеще на бул. „Акад. Иван Гешов" и ул. „Св. Георги Софийски". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова пуснаха движението на кръстовището на две нива на бул. „Акад. Иван Гешов" и ул. „Св. Георги Софийски" тази събота.

Кръстовището все още не напълно готово, като се очаква официално му откриване да бъде през пролетта, предаде БГНЕС.

Новото съоръжение, което е на стойност близо 12 млн. лева, ще бъде шумоизолирано със специална изолация, изработена в Австрия.

„Много ми харесаха тези панели, звукоизолиращи, правят се от дървесина, от отпадъчен материал, австрийски са. С Лили Павлова (министърът на регионалното развитие и благоустройството – бел. ред.) ще разговарям за други магистрали и пътища също да бъдат ползвани", обясни Борисов.

„Виждате, че се грижим за хората – това е демокрацията. Помните, че на времето тук минаваше влак и никой не протестираше, че му шуми влака", каза още министър-председателят.

Той подчерта, че облекчаването на движението е много важн, докато изброяваше други инфраструктурни обекти в столицата, които са вече обновени.

„Моята социология показва, че хората, тежко им е, когато строим, но като минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, знаят, че като минат пет-шест месеца ще имат придобивка, която десетилетия ще ползват", добави Борисов.

#кръстовище #движение #Бойко Борисов #Йорданка Фандъкова #кмет на София #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници