4-ма препили тийнейджъри приети в „Пирогов" в новогодишната нощ

4-ма препили тийнейджъри приети в „Пирогов" в новогодишната нощ
През годината в „Пирогов" са лекувани 48 000 души - рекорд за всички години досега. През 2012 г. пациентите са били с 5000 по-малко. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима непълнолетни с тежка алкохолна интоксикация са били приети в „Пирогов" през новогодишната нощ, съобщиха от болницата.

Непълнолетните са на възраст между 14 и 16 години. Състоянието им е стабилизирано, уточни доц. Олег Чолаков, зам.-ръководител на секцията по хирургия и отговарящ за спешността в болницата, цитиран от информационна агенция „Фокус".

Приети са и седем души, леко пострадали вследствие на употреба на взривни устройства. Те са с изгаряния по ръцете, но не се е наложила оперативна намеса. 

Общо за денонощието през „Пирогов" са преминали 600 души, като са били приети 69 от тях.

В болницата са постъпили и две тежко пострадали при катастрофа млади жени. Те са докарани в крайно тежко състояние и са починали. Жените са на 22 и на 25 години. Едната от тях е починала по време на операция, а другата след един час престой в болницата. 

През годината в „Пирогов" са лекувани 48 000 души - рекорд за всички години досега, подчерта Олег Чокалов. През 2012 г. пациентите са били с 5000 по-малко.

Броят на неосигурените пациенти остава висок. За 2012 г. те са около 500 души, по неокончателни данни. Неосигурените се лекуват от бюджета на болницата, който е предвиден за заплати и лечение на други пациенти. 

От бюджета за неосигурени пациенти са похарчени между 500 000 лева и 1 млн. лева. Общият брой на миналите пациенти през спешните кабинети е около 200 000 души, каза още доц. Олег Чокалов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници