Гришо на исторически финал срещу Анди Мъри в Бризбейн

Гришо на исторически финал срещу Анди Мъри в Бризбейн
Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров победи Маркос Багдатис в три сета и написа нова страница в историята на българския тенис. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров ще се изправи срещу Анди Мъри на финала на турнира в Бризбейн, след като постигна най-големия си успех в съревнование на АТР.

Първата ракета на България при мъжете победи Маркос Багдатис в три сета и написа нова страница в историята на българския тенис, предаде БГНЕС.

Гришо отстрани кипъреца с 6-3, 7-5, 7-6 в изключително оспорван двубой от 1/2 финалите, който продължи 2 часа и 28 минути.

21-годишният хасковлия започна мача много уверено и взе първия сет с 6-3, но опитният Маркос Багдатис налучка верния ритъм и се върна в играта.

При 6-5 за представителя на Кипър във втория сет не успя да спечели своето подаване. Той спаси два сетбола, но при третия допусна двойна грешка и се стигна до трети решителен сет.

В него нито един от двамата тенисисти не сбърка при своя сервис и спорът трябваше да бъде решен в тайбрек.

Най-добрият български тенисист го спечели със 7-5 и за първи път в кариерата си се класира за финал на турнир на АТР.

През сезон 2012 Григор Димитров стигна до три полуфинала, но не успя да преодолее Давид Налбандиян, Давид Ферер и Томас Белучи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници