Петър Стойчев трети в Европа по плуване в открити води

Петър Стойчев трети в Европа по плуване в открити води
лидерът на БСП Сергей Станишев, който показа снимка, на която Ахмед Доган и Бойко Борисов се поздравяват с целувка. ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българският плувец Петър Стойчев зае трето място в традиционната анкета на Европейската федерация по плуване за най-добрите състезатели на континента през годината.

В допитването участваха представители от 51 национални плувни федерации и журналисти от цяла Европа, които отразяват плувните спортове. Тяхната задача беше да определят най-добрите състезатели в категориите плуване, скокове във вода, плуване в открити води, водна топка и синхронно плуване.

Стойчев получи 14.7% от гласовете и с това си спечели третото място в категорията „Плуване в открити води“, предаде „Дневник“.

На първо място в анкетата с 58.8% се класира германецът Томас Лунц, който е първенец в категорията за трета поредна година след 2007 и 2009 г. Втори е Спиридон Янотис със 17.6%.

Първото място в категорията „Плуване в басейн“ с 31.9% взе световният шампион на 100 метра бруст Александър Дале Оен от Норвегия. Само с три процента по-малко зад него се нареди французинът Камий Лакур, който миналата година беше първенец в анкетата.

При жените първото място отиде при световната шампионка на 200 и 400 метра свободен стил в Шанхай Федерика Пелегрини, която получи 62.9% от гласовете в допитването.

Петър Стойчев спечели състезанието на 25 км в открити води на първенството в Шанхай през юли, с което стана носител на първата световна титла в историята на българското плуване.

#плуване #плувец #Европа #Шанхай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници