Унищожават близо 200 т храни без документи в Шуменско

Унищожават близо 200 т храни без документи в Шуменско
Конфискувани са около 120 тона бял боб, 7,1 тона ориз, 4,6 тона леща, 61 тона грухана пшеница и 830 кашона кисели краставици. Цялата налична продукция ще бъде бракувана и унищожена.
A A+ A++ A

Близо 200 тона храни без документи бяха открити в склад в шуменското село Дибич.

Стоките са засечени при съвместна акция на инспектори по безопасност на храните и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съобщиха от полицията в Шумен.

Проверката е била извършена след получен сигнал, а в постройката, собственост на шуменска фирма, са открити около 120 тона бял боб, 7,1 тона ориз, 4,6 тона леща, 61 тона грухана пшеница и 830 кашона кисели краставици, които не се съхраняват в съответствие със санитарно-хигиенните изисквания.

Управителят на фирмата - 42-годишен шуменец, е пристигнал на място, но по време на проверката документи за произход на хранителните продукти не били представени.

„Храните са без документи, а складът, освен че е нерегламентиран, бе и с изключително лоша хигиена“, обясни директорът на регионалната дирекция по безопасност на храните в Шумен д-р Катя Райкинска пред местния сайт Шум.бг.

Тя обясни, че по земята имало строителни материали, цимент и боклуци, а част от храните били в разкъсани чували.

„Аз като лекар на този етап не мога да се ангажирам с мнение относно годността на тези варива. Засега са под възбрана“, добави инспекторът.

От Агенцията по безопасност на храните съобщиха, че складът е на шуменската фирма „Вяра 2001“ ООД, която се занимава с опаковане на храни. Цялата налична продукция ще бъде бракувана и унищожена.

#Шумен #село Дибич #Българска агенция по безопасност на храните #БАБХ #Боб #кисели краставички

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници