„Левски” подписа с „Газпром”, кръщава му новия си стадион

A A+ A++ A

ПФК „Левски“ вече има сключен спонсорски договор с руския газов гигант „Газпром“ и в момента се договаря участието на дружеството в изграждането на новия стадион на клуба, съобщи вестник „24 часа“.

Сделката била договорена по време на пътуването на собственика на тима Тодор Батков и на изпълнителния директор Иво Тонев до Русия през декември.

От „Газпром“ изискват пълна конфиденциалност преди всички преговори да са приключили и това е причината от „Левски“ да отричат за вече съществуващия договор, посочва изданието.

От „синия“ клуб вече са изпратили предложението до руския концерн да финансира и по-голямата част от реконструкцията на стадион „Георги Аспарухов“, а в замяна той да бъде прекръстен на „Газпром Арена“, но все още окончателен отговор от руска страна няма.

За феновете, които държат името на клубната легенда Георги Апарухов да продължи да се свързва с дома на „Левски“, на него ще бъде кръстена цялата спортна база в квартал Подуяне – цялата тренировъчна база, залата за художествена гимнастика, стрелбището и др., а „Газпром Арена“ ще се казва само стадионът, който е част от нея.

#Левски #Газпром #Тодор Батков #Иво Тонев #Русия #Георги Аспарухов #Подуяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници