Вадят „Коста Конкордия" до септември

Вадят „Коста Конкордия" до септември
По време на инцидента на борда на плавателното средство се намираха 4229 души, сред които пасажери и членове на екипажа. От тях 32-ма загинаха при потъването на гиганта. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Круизният кораб „Коста Конкордия", разбил се до бреговете на италианския остров Джилио, ще бъде изваден най-късно през септември.

Налникът на службата за гражданска защита Франко Габриели съобщи за ваденето на злополучния кораб, ден преди първата годишнина от трагедията, отнела живота на 32-ма души, предаде АФП, цитирана от Информационна агенция „Фокус".

Грабриели обясни, че изваждането на „Коста Конкордия" от водата ще се осъществи между юни и септември, в случай на неблагоприятни климатични условия.

Луксозният круизен корабКоста Конкордия“, чиито размери бяха два пъти по-големи от тези на „Титаник“, потъна преди близо година, след като удари скала на 300 метра от остров Джилио.

По време на инцидента на борда на плавателното средство се намираха 4229 души, сред които пасажери и членове на екипажа. От тях 32-ма загинаха при потъването на гиганта.

По-късно капитанът на кораба Франческо Скетино бе обвинен в множество непредумишлени убийства и бе порицан, че е напуснал кораба, преди всички пътници да са стигнали брега безопасно.

#Коста Конкордия #кораб #Италия #Франческо Скетино #остров Джилио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници