Активисти поставиха пейки в парк в Стара Загора като протест срещу застрояването му

A A+ A++ A

От гражданската инициатива за запазване на парка „Бедечка“ в Стара Загора възстановиха пейките в определената за застрояване зона на парка, съобщиха инициаторите.

С този своеобразен акт активистите протестират срещу влезлия в сила в началото на ноември 2012 г. подробен устройствен план на района, с който две трети от зелената площ се отреждат за нов квартал, предаде Информационна агенция „Фокус“.

От гражданската инициатива заявиха, че възстановяването на няколкото пейки е първото подобрение в „Бедечка“ от около 10 години насам, ако не се броят почистванията, организирани периодично от граждани.

Защитниците на парка са написали и отворено писмо до институциите в Стара Загора, до народните представители от региона, както и до евродепутата от града Илиана Иванова.

Възстановяването на скамейките е поредната проява на недоволство срещу заличаването на парка, след като на 1 декември 2012 г. старозагорци излязоха на протестно почистване.

Междувременно в северната част на зелената площ вече е започнала сеч, като дори и след сигнала все още няма резултати от страна на институциите, алармират активистите от Стара Загора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници