Русенски бизнесмен отрече да е изкупил тиража на вестник „Утро“

Русенски бизнесмен отрече да е изкупил тиража на вестник „Утро“
В неделя бе разпространена информацията, че мъже с черен джип са изкупили от реповете целия тираж на вестник „Утро“ от събота, 12 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът, уличен в изкупуването на съботния тираж на русенския вестник „Утро“, отрече да има нещо общо със случилото се.

В интервю за регионалния всекидневник Красимир Даков е обяснил, че подобна акция не е в негов интерес и би се върнала като бумеранг върху него, предаде БГНЕС.

В неделя бе разпространена информацията, потвърдена от зам. главния редактор на изданието Жанета Чучуева, че мъже с черен джип са изкупили от реповете целия тираж на вестник „Утро“ от събота, 12 януари.

Като повод за изкупуването на съботния тираж на „Утро“ в общественото пространство бе посочена статията „Съдия-изпълнител сложи на тезгяха части от комплекс „Космополитън“.

Собственик на комплекса е Красимир Даков, известен като основен спомоществовател на ГЕРБ в региона.

Според обявление на частен съдебен изпълнител от понеделник започва продажба на части от хотела.

Бизнесменът е уточнил пред вестника, че всъщност не става дума за продажба на хотелския комплекс, а за ипотекирана пристройка, която граничи с него и се намира в самостоятелен поземлен имот.

Според Красимир Даков при наличието на толкова много интернет медии, в ерата на електронната информация, няма материал, който да може да се скрие от общественото внимание.

Това бе вторият подобен случай в историята на вестника, след като през 2007 г. по време на предизборната кампания изкупуват тиражите на вестник „Утро“ и другия русенски ежедневник „Бряг“, в които имало платена публикация от кандидата за кмет на БСП Божидар Йотов срещу опонента му от ГЕРБ Ваньо Танов.

#вестник „Утро" #тираж #Русе #Красимир Даков #Жанета Чучуева #хотел „Космополитън" #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници