Полицията разпита всички служители на ТВ+

Полицията разпита всички служители на ТВ+
В началото на миналата седмица в офиса на ТВ+ влезе полиция, а Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство.
A A+ A++ A

Почти всички служители на ТВ+ са били разпитани в Столичната дирекция на вътрешните работи сутринта в понеделник.

Те са дали показания като свидетели по разследване за двойно счетоводство в медията, предаде БНТ.

Разследването започна, след като през декември бивш служител на телевизията подаде сигнал за данъчни престъпления. Като резултат в офиса на ТВ+ влезе полиция, а Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство.

За средно по около 20 минути всеки един от служителите на ТВ+ е трябвало да каже каква заплата получава по банков път, върху каква сума се разписва по ведомост, получава ли пари на ръка и дали е станал свидетел на нещо нередно.

Журналистът от частната телевизия Иван Такев допусна, че зад случващото стои икономическа атака.

„Може би кучето е заровено там, че миналият петък „Булсатком“ получи официален сертификат за четвърти GSM оператор, което вече наистина сигурно притеснява някой на телекомуникационния пазар“, заяви той.

„Някой се е заблудил, че тази телевизия има нещо общо с „Булсатком“!, допълни още журналистът.

Повечето от разпитаните недоволстваха, че са давали показания не индивидуално, а в група от по двама или трима души. Според тях това би могло да въздейства върху показанията им. Други пък смятаха, че разпитите им губят времето.

„Ние си работим легално и нашият резултат се вижда на екрана. Работата на оператори и репортери е най-публичната работа от всички. Каквото има, да се оправят с финансистите, а не с нас!“, заяви операторът на ТВ+ Димитър Златков.

При изключена камера служители на телевизията призоваха ГИТ, полицията и прокуратурата да проведат подобно проучване в целия медиен бранш.

#ТВ+ #СДВР #двойно счетоводство #„Булсатком" #ГИТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници