Опитът за стрелба срещу Доган шокирал силно БСП

Опитът за стрелба срещу Доган шокирал силно БСП
От партията на Сергей Станишев изразяват „силна тревога от процесите в обществото и от възможната дестабилизация на страната”. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Опитът за стрелба срещу лидера на ДПС Ахмед Доган силно шокирал БСП.

„Случилото се не може да бъде омаловажавано. Това е покушение срещу демокрацията в България и срещу всички в България, което ние категорично осъждаме и отхвърляме,” пишат социалистите в позицията си за инцидента.

По време на Осмата годишна конференция на ДПС в НДК 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас опита да стреля два пъти срещу лидера Ахмед Доган с газов пистолет, който засече.

Според левицата това е „покушение срещу демокрацията в България и срещу всички в България” и не може да бъде омаловажавано, затова от БСП категорично осъждат случилото се.

От партията на Сергей Станишев изразяват „силна тревога от процесите в обществото и от възможната дестабилизация на страната”.

„Дълго разпалваната омраза, агресията срещу политическия опонент и враждебността дават своите уродливи последици. Срещу тях всички ние трябва да се изправим непоколебимо и решително. Политическите спекулации са недопустим,” подчертават от БСП.

Те призовават всички „да покажем, че демокрацията е жизнена и има достатъчно съпротивителни сили, за да неутрализира разрушителните процеси, които заплашват бъдещето ни като съвременна европейска държава”.

От БСП апелират и към държавните органи и служби да предоставят възможно най- бързо цялата информация за случилото се.

Според левицата опитът за атентат срещу Ахмед Доган е „и покушение срещу националната сигурност на страната”. „Изразяваме своето задоволство, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е невредим и му желаем възможно най-бързо възстановяване,” се казва още в позицията на БСП.

#БСП #Ахмед Доган #ДПС #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници