Либералният интернационал дава медал на Ахмед Доган

Либералният интернационал дава медал на Ахмед Доган
Ханс ван Баален е първият от гостите на конференцията, който приветства Осмия национален конгрес на ДПС. Снимка: Канал 3, скрийншот
A A+ A++ A

Либералният интернационал ще присъди най-високото си отличие на дългогодишния лидер на ДПС Ахмед Доган, обяви на конференцията на ДПС в София председателят на ЛИ и член на Европейския парламент Ханс Ван Баален.

„Надявам се, че ДПС ще стане част от следващото правителство", заяви Ханс Ван Баален, който по-рано в събота стана свидетел на неуспешния опит за покушение срещу Доган от страна на 25-годишния Октай Енимехмедов.

„Нямаше нито момент на паника при покушението срещу Ахмед Доган, каза Баален. Престъпникът беше задържан от полицията и конгресът продължи. Това е една наистина смела постъпка", допълни той.

Ханс ван Баален е първият от гостите на конференцията, който приветства Осмия национален конгрес на ДПС.

„Ние видяхме един безстрашен човек, една безстрашна партия", каза Баален.

Той посочи, че подобно покушение е извършено и в Холандия преди няколко години. Хората не трябва да казват: това се случва само в България.

"България и Европейският съюз не са част от проблема. България е част от решението. Надявам се единствено, когато Движението за права и свободи стане все по-силно по време на следващите избори, надявам се, че ще бъде част от следващото правителство", каза Баален.

#Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите