Политически преврат, не убийство била целта на нападателя на Доган

Политически преврат, не убийство била целта на нападателя на Доган
Нападателят на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, искал да извърши политически преврат, а не убийство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, искал да извърши политически преврат, а не убийство, съобщи директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

На извънредна пресконференция в неделя той информира още, че в дома на 25-годишния мъж в София е открито предсмъртно писмо, което той написал, защото смятал, че може да загине, предаде БГНЕС.

По думите на психолога, нападателят искал да покаже на Ахмед Доган, че нещата трябва да се променят, но не е искал да го убие.

Октай Енимехмедов извърши неуспешен опит за покушение срещу лидера на ДПС по време на Осмата национална конференция на партията.

Младият мъж се изправи до Ахмед Доган, докато той представяше доклада си, опря пистолет в слепоочието му и опита да произведе два изстрела, но оръжието му засече.

Той бе свален на земята от двама охранители от НСО, а след това върху него се нахвърлиха с ритници и юмруци делегатите от първия ред в залата.

Според експертизата на пистолета той е газов и е бил зареден само с три патрона, нито един от които не е могъл да причини телесни повреди.

Нападателят беше задържан за 24 часа и се очаква да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и закана за убийство, както информира градският прокурор на София Николай Кокинов.

#Ахмед Доган #ДПС #Октай Енимехмедов #Неделчо Стойчев #закана за убийство #хулиганство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници