Не съм заплаха за обществото, а за тайното общество на ДПС, твърди Октай

Не съм заплаха за обществото, а за тайното общество на ДПС, твърди Октай
Аз мисля, че съм в полза, а не заплаха за обществото. Заплаха бих могъл да бъда само за тайното общество на ДПС, каза Октай Енимехмедов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Октай Енимехмедов, който опря пистолет в слепоочието на Ахмед Доган, заяви, че не представлява заплаха за обществото, а само за тайното общество на ДПС.

25-годишният мъж бе изправен пред Районния съд в София, който гледа мярката му за неотклонение, предаде БГНЕС.

Той подчерта, че единственото, за което съжалява, е, че пистолетът му е засякъл.

„Уважавам законите на България. Като цяло държавността е моят приоритет. Може би от възрастта, идеалите, които имам, ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът ми засече“, заяви Октай Енимехмедов пред съда.

Той се обърна към магистратите с думите „Уважаеми народни представители“ и дори след като съдия Вержиния Петрова го поправи, той продължи, без да се смути.

Младежът призна, че в миналото си е извършвал престъпления, но подчерта, че е поемал отговорността за тях.

Октай е бил осъждан два пъти, докато е бил непълнолетен за грабеж и побой по хулигански подбуди. Има и друга присъда – глоба от 500 лв., както и висящо дело за хулиганство в Бургас, на което е осъден на първа инстанция.

„Полагам усилия като всеки български гражданин да допринеса с нещо за тази страна. Не мисля, че съм заплаха за обществото. Аз мисля, че съм в полза, а не заплаха за обществото. Заплаха бих могъл да бъда само за тайното общество на ДПС“, каза още Октай Енимехмедов.

25-годишният мъж заяви още, че няма намерение да се укрие, по-скоро някой друг може да има такова намерение с цел да го „затрие“.

Според прокуратурата има опасност да се укрие, като мотив за това прокурорът посочи и това, че Октай не живее на постоянния си адрес в Бургас, както и че не е посочил прецизно адреса си в София.

„Надявам се на справедлив процес“, каза той, след като прокуратурата го обвини за това, че три пъти публично е насочил газов пистолет към Ахмед Доган и е направил опит да възпроизведе изстрел.

Обвиненията са две – едното е за закана за убийство, а другото е за хулиганство, което се отличава с особена дързост. В началото обвинението е било за опит за убийство, но после е променено.

Според прокуратурата има опасност той да извърши друго престъпление и прокурорът посочи „изключително завишената опасност“.

Обвинителят допълни, че действията на мъжа са брутална демонстрация против обществения ред, както и че са много груба форма, която засяга интересите на човека и обществото.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #хулиганство #заплаха за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници