Енимехмедов остава в ареста за постоянно

Енимехмедов остава в ареста за постоянно
Нападателят на Ахмед Доган остава за постоянно в ареста, след като Софийският районен съд му определи най-тежката мярка за неотклонение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на Ахмед Доган остава за постоянно в ареста, след като Софийският районен съд му определи най-тежката мярка за неотклонение.

Обвиненията срещу него са две – едното е за закана за убийство, а другото е за хулиганство, което се отличава с особена дързост. В началото обвинението е било за опит за убийство, но после е променено.

Според прокуратурата има опасност 25-годишният мъж да извърши друго престъпление и прокурорът посочи „изключително завишената опасност“.

Прокурорът каза още, че действията на мъжа са брутална демонстрация против обществения ред, както и че са много груба форма, която засяга интересите на човека и обществото.

В своя защита Октай Енимехмедов отбеляза, че не бяга от отговорност за атаката срещу Ахмед Доган, и увери, че не би се укрил, но изказа съмнение, че някой друг може да има такова намерение с цел да го „затрие“.

Пред съда младежът заяви, че не представлява заплаха за обществото, а само за тайното общество на ДПС.

Той каза също, че не съжалява за постъпката си, а за това, че пистолетът му е засякъл.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #постоянен арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници