Бащата Георги е убил съпругата и синовете си в съня им

Бащата Георги е убил съпругата и синовете си в съня им
32-годишният Георги Тепавичаров е убил съпругата Николина и синовете си Илия и Ангел в петък срещу събота, докато спели, а след това се е самоубил, сочат резултатите от експертизите. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

32-годишният Георги Тепавичаров е убил съпругата си Николина и синовете си Илия и Ангел в петък срещу събота, докато спели, а след това се е самоубил, сочат резултатите от експертизите.

Единствено по ръцете на сержанта от авиобаза „Граф Игнатиево“ има барутни частици, съобщи говорителят на прокуратурата в Пловдив Галина Андреева, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Балистичната експертиза пък показва, че и четирите убийства са извършени с намерения до тялото на бащата револвер без заглушител.

Телата на жената и децата са били открити в леглата им, а тялото на бащата е било пред вратата в детската и е запречвало вратата. Според прокуратурата е стреляно от упор с един куршум, вероятно в главите.

Засега с категоричност се твърди, че няма външна намеса при убийството. Братът на Георги Тепавичаров, който се натъкна на кървавата трагедия, засега се разпитва само като свидетел.

Не е имало сигнали в поведението на Тепавичаров, които да показват, че е смятал да извърши подобно нещо, но семейството е имало дългове за над 200 000 лв.

По думите й най-вероятно в основата на трагедията стои финансов мотив. Семейството е имало кредити в няколко банки на обща стойност над 200 000 лв., които са били на името и на двамата съпрузи.

Предстои да се доказва общата стойност за задлъжнялостта на семейството, събира се информация от банки, имотен регистър и от Агенция по вписванията, допълни говорителят на прокуратурата. Говори се, че е била ипотекирана къщата на съпругата в Чепеларе.

Срокът на кредитите е бил 2013 г. и 2021 г. Най-вероятно семейството е било притискано от банковите институции.

Георги Тепавичаров е постъпил на работа в авиобаза „Граф Игнатиево“ през 2011 г. Тогава е преминал през психотест. През 2012 г. отново го е издържал.

„Личностна криза у бащата вероятно го е подтикнала да убие себе си и семейството си“, коментира психологът към МВР – Пловдив, Данко Йорданов пред бТВ.

#Георги Тепавичаров #убийство #Пловдив #четворно убийство #револвер #Николина Тепавичарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници