Георги Тепавичаров планирал убийството на семейството си

Георги Тепавичаров планирал убийството на семейството си
Миналата сряда Георги е занесъл чанта с храна от дома си на брат си, което според криминалистите доказва, че още тогава мъжът е бил взел решение да убие семейството си и себе си. Снимка: Под тепето
A A+ A++ A

Сержант Георги Тепавичаров, който уби съпругата и двете си деца и след това се самоуби, е прехвърлил семейната кола „Дачия“ и апартамента на брат си Костадин, съобщи източник от разследването.

Жилището, в което семейството живеело, е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови успели да го купят, информира Дарик.

Миналата сряда Георги е занесъл чанта с храна от дома си на брат си, което според криминалистите доказва, че още тогава мъжът е бил взел решение да убие семейството си и себе си.

Химическата експертиза е доказала, че по ръцете на сержант Георги Тепавичаров са открити барутни частици, което обаче още не доказвало категорично, че той е убил съпругата и двамата си сина.

„На практика частиците могат да останат по дланите в продължение на дни, а тъй като е военен, може да е стрелял и по-рано“, поясниха разследващите.

Очакват се резултатите и от балистичната и съдебно-дактилоскопната експертиза.

По-рано във вторник стана ясно, че няма външна намеса при убийството. Братът на Георги Тепавичаров, който се натъкна на кървавата трагедия, засега се разпитва само като свидетел.

Телата на жената и децата са били открити в леглата им, а тялото на бащата е било пред вратата в детската и е запречвало вратата. Според прокуратурата е стреляно от упор с един куршум, вероятно в главите.

Полицията предполага, че в основата на трагедията стои финансов мотив заради кредитите над 200 хил. лева, които са били на името и на двамата съпрузи.

Предстои да се доказва общата стойност за задлъжнялостта на семейството, събира се информация от банки, имотен регистър и от Агенция по вписванията, допълни говорителят на прокуратурата. Говори се, че е била ипотекирана къщата на съпругата в Чепеларе.

Срокът на кредитите е бил 2013 г. и 2021 г. Най-вероятно семейството е било притискано от банковите институции.

Георги Тепавичаров е постъпил на работа в авиобаза „Граф Игнатиево“ през 2011 г. Тогава е преминал през психотест. През 2012 г. отново го е издържал.

„Личностна криза у бащата вероятно го е подтикнала да убие себе си и семейството си“, коментира психологът към МВР – Пловдив, Данко Йорданов.

#Георги Тепавичаров #убийство #Пловдив #четворно убийство #револвер #Николина Тепавичарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници