Geeksphone прави телефоните с Firefox OS за разработчици

Geeksphone прави телефоните с Firefox OS за разработчици
A A+ A++ A

Новините около новата мобилна операционна система Firefox OS се увеличават с наближаването на пазарната премиера на платформата, което ще стане по-късно тази година. В стремежа си да привлекат повече автори на софтуер, които да създават HTML5 приложения, от фондацията Mozilla представиха и специален телефон, предназначен за разработчиците. Устройството с име Keon е разработено от Geeksphone в партньорство с Telefonica и определено не е впечатляващо като технически възможности, но и Firefox OS е насочена към по-ниския ценови сегмент.

Телефонът се задвижва от процесор Qualcomm Snapdragon S1 с честота 1Ghz и разполага с 3,5" екран с HVGA резолюция и мултитъч възможности. Добавени са още 4GB ROM и 512 MB RAM памет, 3МР камера, MicroSD слот, 2G и 3G възможности за връзка и батерия с капацитет 1580 mAh.

В интерес на истината компанията предлага и друг телефон, който се нарича Peek и е с по-интересни характеристики. Сред тях са двуядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1.2GHz, 4,3" IPS екран с qHD резолюция, 8МР основна камера и батерия с капацитет 1800 mAh. Очаква се продзжбите на двата телефона да започнат в началото на февруари, но засега не е ясно на каква цена ще се предлагат.

http://www.geeksphone.com

https://hacks.mozilla.org/2013/01/announcing-the-firefox-os-developer-preview-phone/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници