Лидерът на Зелените в ЕП обсъжда с Борисов строителството върху дюни и в планините

Лидерът на Зелените в ЕП обсъжда с Борисов строителството върху дюни и в планините
Хармс ще сподели с Борисов позицията си във връзка с енергийната политика на страната и с предстоящия референдум в неделя. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Строителството в защитени територии на България трябва да бъде разгледано на европейско ниво, смята председателят на групата на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент Ребека Хармс.

„България има много забележителности, много природа, която е ценна и трябва да бъде съхранявана. Строителство на места, които са природно защитени, не е най-доброто решение“, коментира Ребека Хармс преди срещата си с премиера Бойко Борисов.

Според нея по-правилно е вече построеното да стане по-атрактивно, вместо да се застрояват защитени природни обекти.

Строителството върху дюните край Несебър и ситуацията в планинските курорти ще са сред темите, които Ребека Хармс ще обсъди на срещата си с премиера Бойко Борисов и икономическия министър Делян Добрев.

Хармс ще сподели с Борисов позицията си във връзка с енергийната политика на страната и с предстоящия референдум в неделя.

Скандалът около продадените от земеделското министерство 29 декара земя в Несебър при съмнително ниски цени избухна в края на 2012 г.

#Ребека Хармс #ЕП #Бойко Борисов #премиер на България #Делян Добрев #министър на икономиката #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »