Мъж наръга куче 7 пъти, сбило се с домашния му любимец

Мъж наръга куче 7 пъти, сбило се с домашния му любимец
Мъж наръга с нож 7 пъти куче, сбило се със собствения му домашен любимец по време на сутрешната му разходка в столичен квартал. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Мъж наръга с нож 7 пъти куче, сбило се със собствения му домашен любимец по време на сутрешната му разходка в столичен квартал.

След инцидента, станал около 8:30 часа сутринта преди дни, тежкораненото животно, което съседи нарекли Рокси, се възстановява във ветеринарна клиника след множество операции, предаде бТВ.

„То се е сбило с домашно куче на човек. Той ги е разтървал, след което е казал, че ще се върне и ще го убие. След 5 минути този човек се е върнал с нож и ето тук до тези колчета е започнал да го ръга. Има 7 прободни рани кучето“, обясни Юлия Дарашка.

Рокси не е бездомно куче, а живее в двора на къща и според съседи никога не е извеждано или развързвано от синджира си. Собствениците му не го хранят, затова за него се грижат живеещите в съседство. В злополучната сутрин кучето се е отскубнало от синджира си и е излязло само на улицата.

„Аз не мога да си представя как можеш да гледаш куче и да се върнеш да причиниш такова нещо. Защото да наръгаш куче 7 пъти пред очите на всички... това е нещо страшно“, казва Юлия.

Свидетели се обаждат на полицията, но извършителят така и не е открит.

Никой от стопаните на Рокси обаче не се е погрижил за раненото животно. Наръганото животно е във ветеринарна клиника. Направени са му няколко операции и вече се възстановява. Лекарите казват, че за първи път стават свидетели на подобна жестокост.

„То е изключително кротко и добро куче, просто няма капка агресия в него. Куче, нападнато от човек, досега не бяхме виждали“, заяви д-р Красимира Коджаниколова.

След като се възстанови напълно, Рокси няма да се върне при старите си стопани. Нов дом са му предложили вече няколко души.

#куче #София #нож

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"