Кунева: Борисов изпълни думата „коалиция“ с много съмнително съдържание

Кунева: Борисов изпълни думата „коалиция“ с много съмнително съдържание
Аз страдам най-вече от това, че хората не вярват, че с политика може да се промени нещо в страната, каза Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов изпълни думата „коалиция“ с много съмнително съдържание, заяви лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева, подчертавайки, че политическата й формация няма да влезе в управлението като „патерица в коалиция“.

„Не може до вчера да са ти крали изборите, да са ти фалшифицирали идеята за референдума и ти да изпитваш доверие към потенциалния си партньор. Ние въобще не говорим за проблемите. Колко пъти сме успели да видим по какво партиите си приличат и се различават“, попита Меглена Кунева в ефира на бТВ.

По думите й Движение „България на гражданите“ като дясна партия би била близка с ГЕРБ, „ако ГЕРБ беше истинска дясна партия“.

„Да са мислили с кого ще се коалират, когато са крали гласове. С нас няма да стане. Чудим се какво задкулисие цари в българската политика. Изпускаме истинския интерес на хората“, добави още тя.

Меглена Кунева подчерта, че 680 милиона евро са разпределени между научни колективи в ЕС, за да правят изследвания, но България не е попаднала сред тях.

Лидерът на „България на гражданите“ призова правителството да употреби последните месеци до парламентарните избори с повече смисъл и повече грижа за бъдещето на страната. Според нея това би могло да предизвика у хората малко по-голямо доверие в политическия живот.

„Аз страдам най-вече от това, че хората не вярват, че с политика може да се промени нещо в страната“, каза Меглена Кунева.

Тя определи като „абсолютно фалшив“ аргумента на председателя на парламентарната правна комисия Искра Фидосова, че с изчистването на избирателните списъци ще се отнемат правата на граждани извън България.

„Никой няма да дойде от Нова Зеландия. 290 000 фалшиви бюлетини имаше в последните избори. Не знам защо никой не коментира това“, обясни Меглена Кунева.

Предстоящият в неделя референдум тя определи като „лъжа и фарс“. „Няма нищо по-лошо –  една толкова красива институция, каквато е референдумът, сега е така опорочена. Всички ще бъдат разочаровани от този референдум“, смята тя.

Решението на Движение „България на гражданите“ да бойкотира референдума е било тежко, защото уважават плебисцита като демократична институция.

#референдум #парламентарни избори #премиер на България #Бойко Борисов #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"