СРС с Дянков, Танов, Борисов и Мишо Бирата до мен не е стигало, твърди бившият правосъден зам.-министър

СРС с Дянков, Танов, Борисов и Мишо Бирата до мен не е стигало, твърди бившият правосъден зам.-министър
5-годишният мандат на Пламен Георгиев начело на Комисията за конфискация започва, когато бъде попълнен целият й състав, а дотогава той ще се върне на работа в Специализираната прокуратура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вече бившият зам.-министър на правосъдието Пламен Георгиев твърди, че „СРС с Дянков, Танов, Борисов и Мишо Бирата“ не е достигало до него.

„Делото навремето беше стартирано срещу високите нива в митническата администрация. Аз тогава разписах използването на СРС-та и действително бяха записани доста такива разговори, но тези разговори, които впоследствие бяха изнесени, никога не са стигали до мен и това се доказа от комисията за разследване на СРС-тата“, разказа пред БНР прокурорът от Специализираната прокуратура, който в сряда беше назначен за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Скандалът около въпросното СРС избухна в началото на 2011 г., когато бе разпространена стенограма от телефонен разговор между Бойко Борисов и шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, в който премиерът нарежда спиране на проверка в пивоварната „Леденика“, собственост на вече покойния Михаил Михов с прякор Мишо Бирата.

5-годишният мандат на Пламен Георгиев начело на Комисията за конфискация започва, когато бъде попълнен целият й състав, а дотогава той ще се върне на работа в Специализираната прокуратура.

„Аз мога да гарантирам, че няма да допусна комисията да бъде въвлечена в каквито и да е извънзаконодателни способи за разрешаване на някакви проблеми, скандали и т.н. Комисията ще действа само по закон и целта наистина ще бъде да се възстанови справедливостта“, увери той.

Според Пламен Георгиев Законът за конфискация е добър и има за цел да възстанови справедливостта.

#Пламен Георгиев #КУИППД #СРС #Мишо Бирата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"