Две уволнения в НСО заради нападението срещу Доган

Две уволнения в НСО заради нападението срещу Доган
Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са уволнени дисциплинарно заради нападението срещу Ахмед Доган, обяви началникът на службата ген. Тодор Коджейков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са уволнени дисциплинарно заради нападението срещу Ахмед Доган, обяви началникът на службата ген. Тодор Коджейков.

Заради инцидента ще бъдат наказани началникът за екипа за охрана на мероприятието Георги Райков и началникът на екипа за лична охрана Георги Занев, предаде БГНЕС.

По думите на Тодор Коджейков двамата са били в авангарда, който подсигурява подстъпите към охраняваното лице и не трябва да допускат никого да се доближи до него.

„Когато лицето премине, те уведомяват охраната, тя тогава ще има нужното време да реагира и да бъде по-адекватна в действията си“, коментира началникът на НСО.

Според заключенията от вътрешната проверка началникът на охраната на мероприятието не е направил нужното, за да обезпечи периметъра, да осигури нужната дистанция, за да се неутрализира нападателят.

Още 6 дисциплинарни наказания са наложени на останалите гардове от екипа за охрана на Ахмед Доган, но техните имена не бяха съобщени.

От НСО отчитат, че след инцидента служителите са действали адекватно.

„След случилото се всички мерки бяха взети от страна на НСО и от страна на служителите на МВР, за да протече мероприятието нормално“, каза още бригаден генерал Тодор Коджейков.

В отговор на въпрос ген. Тодор Коджейков заяви, че не смята за необходимо да подава оставка заради нападението срещу Ахмед Доган.

#Ахмед Доган #дисциплинарно уволнение #НСО #Тодор Коджейков #Георги Райков #Георги Занев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"